Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/508-7391

 

   

Téli gyerek huncutsapka (megkötő nélküli)

Mi is az a téli huncutsapka?

A huncutsapka egy kifejezetten babáknak és kisgyermekeknek kitalált téli, hideg időre tervezett bélelt sapka. A huncutsapka passzéjának az alsó része íves, ezért tökéletesen követi az arc ívét a homloktól a füleken keresztül, egészen a tarkó vonaláig. Ez azt jelenti, hogy nem lóg ki a baba füle a sapkából, és a szemére sem csúszik rá. Érzékeny fülű, fülfájós babáknak kifejezetten ajánlom.

A sapka külső rétege pamut jerseyből készül, a bélése pedig pamut-polár (100% pamut).

Ettől különleges ez a sapka

Hogyan mérj fejkörfogatot?

Milyen anyagból készítjük?

Így válassz biztosan online sapkát!


2termék 12
2termék 12

A sapkák méretezése – hogyan mérj fejkörfogatot?

Baba sapkát fejkörméret alapján érdemes választani. Ez amiatt van, mert a kisbabák és a kisgyermekek fejének mérete nagymértékben eltérhet azonos korban, és nincs mindig összefüggésben a testmagassággal sem, ami alapján a ruhákat választani szoktuk. Ráadásul a kisfiúk feje nagyobb szokott lenni az azonos korú kislányokéhoz képest.

A megfelelő méretű füles sapka kiválasztásához érdemes lemérni a babád fejét. Nem biztos, hogy jó a védőnő mérésére hagyatkozni, hiszen kicsi korban gyorsan nő a buksi, és az is lehet, hogy nem volt pontos a mérés. Ha van otthon mérőszalagod, egyszerűen csak tedd az egyik végét a gyerkőc homlokához, a szemöldöke fölé. A füle fölött vezesd hátra a szalagot, arra ahol hátul a legszélesebb a fejecske, majd vissza a másik oldalon. Homloknál olvasd le az eredményt. Mutatok egy videót is erről, ami alapján egyértelmű lesz, mit kell tenned. Ha a babád nem együttműködő, próbálj 2-3 mérést összehozni, és átlagold ezeket, így megközelítőleg jó eredményt fogsz kapni.

Ha megvan az eredmény, akkor válaszd az ennek megfelelő méretet. Nem szükséges nagyobbat venni, hacsak nem a következő évszakra vásárolsz. Pl. 48 cm-es körméretnél a 48-50-es méret lesz a tökéletes.

Ha ajándékba szánod a sapkát, vagy nincs lehetőséged mérni, akkor itt egy kis mankó, ami alapján választani tudsz.

Milyen életkorú babának mekkora sapkát vegyek?

Újszülött - 4 hónapos korig: 36-38, 38-41-es

4-6 hó: 38-41, 41-44

6 hó - 1 év: 44-46, 46-48

1-2 év: 46-48, 48-50

2-3 év: 48-50, 50-52

3-4 év: 50-52, 52-54

4-6 év: 52-54, 54-56

6-8 év: 52-54, 54-56

Miből készül a Symbyo babasapka?

A téli babasapkáink mindig minősített textilekből készülnek. A minősítés lehet bio, vagy ökotex, ez mintánként változik. A minősítés garantálja, hogy a textil ne tartalmazzon káros vegyi anyagot. A sapik külső rétege pamut jersey. Ez egy olyan textília, ami a pamut mellett néhány százalék elasztánt is tartalmaz. Ez biztosítja, hogy a sapka rugalmas és kényelmes viselet legyen.

A Symbyo huncutsapka magyar tervezésű, itthon készítjük, kiváló minőségű pamut alapanyagokból.

A sapka bélése egy speciális felbolyhosított pamut anyag, ún. pamut-polár. Ez egy nagyon kellemes, hihetetlenül pihe-puha, könnyű és meleg alapanyag. Nem deformálódik, bírja a gyűrődést. A sapkáink egyáltalán nem tartalmaznak poliésztert! A természetes jól szellőző anyagokban hiszek, hiszen ezekbe nem izzad bele a baba feje, és nem okoznak viszketést az érzékeny bőrű kisgyermekeknél sem. Ez nagyon fontos abból a szempontból is, hogy a baba a sapkát szívesen viselje. Az a legjobb, ha észre sem veszi, hogy rajta van. A mi sapkánk ilyen.

Milyen évszakra való a huncutsapka?

A Symbyo huncutsapka kifejezetten hideg időre – tehát télre– való viselet. A sapka külső rétege pamut jerseyből készül, a bélése pedig pamut-polár (100% pamut). A legtöbb kisgyerek füle érzékeny, és sokszor nincs még akkora hajuk, hogy jól védje a homlokot, ezért hűvösebb, szelesebb időben jó szolgálatot tesz a dupla védelem.

Miért véd jobban a huncutsapka most divatos egyszerű, egyenes aljú sapkákhoz képest?

A huncutsapka passzéjának az alsó része íves, ezért tökéletesen követi az arc ívét a homloktól a füleken keresztül, egészen a tarkó vonaláig. Ez azt jelenti, hogy nem lóg ki a baba füle a sapkából, és a szemére sem csúszik rá. Érzékeny fülű, fülfájós babáknak kifejezetten ajánlom.

A kedves szarvacskás fazon kifejezetten a Symbyo márkára jellemző, én magam terveztem és teszteltem a saját gyermekeimen. Kisfiúkon vagány, kislányokon kedvesen huncut. Nem fog szembejönni veletek és az oviban sem lesz belőle még másik 3 ugyanolyan.

Nem zavarja a babát a sapka megkötője?

A huncut babasapka megkötővel készül. Ez azt jelenti, hogy ha bekötöd a megkötőket, még jobban rásimul a baba fejére a sapka alja, és még stabilabban rajta marad. Sokszor háton hordozásnál lehet ez kifejezetten előnyös, amikor nem látod minden pillanatban a babát. A megkötő pamut pólófonalból készül, ami puha és rugalmas, általában nem zavarja a kisgyermekeket. Mindezek ellenére nem kötelező bekötni! Hagyd nyugodtan lógni, ha nektek úgy kényelmesebb. Ha megfelelő a méret, tökéletesen fenn marad a babád fején bekötés nélkül is a sapka.

Létezik kötő nélküli Symbyo téli sapka is?

Igen, 48-50-es fejkörmérettől már készítünk megkötő nélküli változatot is. Ez általában 1,5-2 éves kortól szokott jó lenni. Ez a fazon fazon nagyon hasonló a megkötős babasapkához, azaz ugyanúgy védi a homlokot, a tarkót és a füleket. Ha nem szerettek kötögetni, próbáljátok ki bátran!

Hordozáshoz keresek babasapkát. A huncutsapka jó erre?

Igen! Kifejezetten ajánlom elöl- vagy háton hordozáshoz is a Symbyo téli sapkát, mert tökéletesen illeszkedik a baba fejére, nem fordul el, és megkötővel rögzíthető.

Milyen életkorig viselhető a Symbyo huncutsapka?

A legnagyobb méretünk a megkötős fazonból az 52-54-es méret. Ez kislányoknál simán jó szokott lenni akár 5-6 éves korig is. A kötő nélküli fazont 54-56-os fejkörméretig készítjük. Általában ez 8-10 éves korig is jó szokott lenni.

Az én gyerekem nagyon izzadós, a sapkákba is beleizzad, mindent tépne le magáról. Mit javasolsz?

Az enyhébb napokon nyugodtan adj a „kályha” típusú gyerekedre 1 vagy 2 rétegű pamut sapkát, aminek nincsen bélése. Ilyen a füles sapka vagy a „Fordíts ki” sapka. Ha meleg mindene 5-10 fokban, és látványosan jól érzi magát, akkor biztosan nem fázik. Ha már komolyabb hideg vagy erős szél van, akkor jöhet a béléses sapi. Ilyenkor arra figyelj, hogy természetes bélése legyen a sapkának, gyapjú, vagy pamut. Ezek az anyagok sokkal jobban szellőznek, nehezebb beleizzadni és nem viszket benne a gyerkőc feje. Pont emiatt használunk mi is 100% pamut bélést.

Ami szintén zavarhatja az érzékenyebb típusú babákat, gyerekeket, az a varrás a sapka belsejében. Figyeld meg, nem nyomja-e meg a varrás vagy a címke valahol. A címkét bátran vágd ki ha zavarónak tűnik. A Symbyo téli sapkával nem lesz ilyen gondod, mert a varrásszéleket a két réteg közé rejtettük ezért extra kényelmes hordani.

Újszülött babának szeretnék ajándékot, jó választás a huncutsapka?

Ha késő őszi, vagy téli születésű babáról van szó, akkor tökéletes választás az újszülött méretű huncut babasapka (36-38-as). Ha őszi, vagy tavaszi a baba, akkor a füles sapkát ajánlom, nyárra pedig a nyári babakalapot.

(Füles sapi link: https://www.symbyo.hu/ujszulott-kb-0-3-ho-170/fules-babasapka-406)

(Kalap link: https://www.symbyo.hu/ujszulott-kb-0-3-ho-170/nyari-kalap-410)

Állítható a téli sapka mérete?

A téli sapka rugalmas, de mivel bélése is van, kevésbé, mint az átmeneti sapkáink. Emiatt is van az, hogy sűrűbb a méretezése. Ha úgy érzed, mégis picit nagy, amit vettél, egy kis trükkel lehet a méretén állítani, hogy ne csússzon le a baba szemére. Tegyél egy hajgumit a sapka szarvacskáira, mintha egy copfot hajgumiznál be. Ennyi az egész, így lehet egy picit csalni a méretén.

Félek babasapkát online rendelni, mert eddig soha nem sikerült eltalálni a megfelelő méretet. Mit tehetek, ha nem lesz jó a méret?

Az online babasapka rendelés nem lehetetlen. Csak annyi kell hozzá, hogy pontosan le tudd mérni a babád fejkörméretét. Ne a baba kora alapján rendelj, hiszen a babák feje nagyon különböző méretű azonos életkorban, sőt sokszor a testmagassággal sincs összefüggés. Mutatok egy kis videót, ami alapján szuper pontos fejkörméretet tudsz majd mérni.

Innen már csak az a lényeg, hogy olyan márkától rendelj, ahol pontos méretekkel dolgoznak. Én a saját gyermekeim buksija alapján lőttem be a méreteket és a vásárokon folyamatosan ellenőrzöm, hogy a méretezés pontos-e.  A Symbyo téli sapkák méretezése nagyon pontos. Válassz akkora sapit, amekkora a babád feje, tehát például  49 cm-es buksihoz a 48-50-es méret lesz a jó! Ha mégis bizonytalan vagy, kérdezz minket bátran, ( rendeles@symbyo.hu) nagyon szívesen segítünk.

Nagyon ritka esetben kell cserélnünk az online rendelt sapkákat, de ha mégsem lenne jó, a GLS csomagcsere szolgáltatással nagyon egyszerűen meg tudjuk neked oldani neked a cserét. Nem kell űrlapokat kitöltögetned, és ki sem kell mozdulnod otthonról. Csak jelezd nekünk a problémát és pikk-pakk elintézzük.

Hogyan tisztítható a huncutsapka? Bírja a használatot?

A sapkáink tisztítása a többi babaruhához hasonlóan nem igényel extra odafigyelést. Csak dobd be a megszokott mosószereddel egy 40C-os, lehetőleg kímélő programra. A szárítógépet is bírni szokták.

A Symbyo huncutsapka egyik legelső termékünk. Több mint 4 éve készítjük már. Aranykezű, megbecsült munkatársaink készítik nagy gondossággal. Több gyereket is kiszolgál, számtalan mosást kibír!

Összemegy a sapka az első mosásnál?

Ez az egyik olyan termékünk, aminek minden részét beavatjuk, hiszen itt nagyon fontos a jól kiválasztott méret. Nem fog összemenni semmit, ne aggódj emiatt. Maximum 40 fokon mosható.

Érdemes ennyi pénzt szánnom egy babasapkára? Hiszen falatnyi az egész, mi kerül ezen ennyibe?

Ha belegondolsz az téli babasapka egy olyan ruhadarab, amit talán a legtöbbet használtok. Az év 3-4 hónapjában is szükség lehet rá. Ha minden második nap mentek csak ki a szabadba, akkor is simán 40-50X előkerülhet egyetlen szezon alatt. Nagyon nem mindegy, hogy minden egyes alkalom egy közelharc, amíg ráadod a gyerekre, mert tépi le, utálja, vagy szívesen viseli. Az sem mindegy, hogy percenként kell-e igazgatnod, vagy a fején marad mindenféle varázslat nélkül is. Én azt gondolom, ha csak egyetlen ruhadarab van, amiből a legjobbat akarod választani, akkor ez a babasapka legyen!