Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/508-7391

 

   

Garbósál

A garbósál

tulajdonképpen egy olyan sál, ami egy garbós nyakú pulcsi felső részére hasonlít. Takarja a mellkast és a hát felső részét is, így a kabátból kilógó részek is tökéletesen védve vannak. Általában babáknak és kisgyermekeknek tervezik téli, hideg időre.

A garbósál előnyei

  • Sokkal egyszerűbb feladni, csak egy mozdulat a gyermek fején áthúzni, sőt a kicsik nagyon hamar megtanulják önállóan is felvenni.
  • Nem lehet rosszul felvenni. Ha gyermeked abban a korban van, amikor mindent önállóan akar csinálni, ne aggódj, a garbósálat nem tudja rosszul felvenni.
  • Nem lazul ki, mint a tekerős sálak. 

Így találod meg a tökéletes méretet A csősálnál is sokkal jobb választás Babahordozáshoz is tökéletes sál Újszülött kortól hordható


9termék 19
15
Raktáron: 1 db
Raktárról azonnal szállítjuk
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
mintás
4 760 Ft
5 600 Ft 
15
Raktáron: 1 db
Raktárról azonnal szállítjuk
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
mintás
4 760 Ft
5 600 Ft 
15
Raktárról azonnal szállítjuk
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
egyszínű BASIC
4 760 Ft
5 600 Ft 
Rendeld meg, és 10 napon belül elkészítjük
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
mintás
5 600 Ft
Rendeld meg, és 10 napon belül elkészítjük
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
mintás
5 600 Ft
Rendeld meg, és 10 napon belül elkészítjük
Méret:
50-55 cm-es fejkörmérethez
Minta:
mintás
5 600 Ft
9termék 19

Mi fán terem a garbósál?

Ahogy a nevéből is kitalálhatod a garbósál tulajdonképpen egy olyan sál, ami egy garbós nyakú pulcsi felső részére hasonlít. Takarja a mellkast és a hát felső részét is, így a kabátból kilógó részek is tökéletesen védve vannak. Általában babáknak és kisgyermekeknek tervezik téli, hideg időre, de felnőtt verzió is létezik belőle. A Symbyo garbósál magyar tervezésű, itthon készítjük, kiváló minőségű pamut alapanyagokból.

Miért szeretik a szülők a garbósálat?

A garbósálnak számtalan előnye van a hagyományos „körbetekerős” sálhoz képest. Először is sokkal egyszerűbb feladni, csak egy mozdulat a gyermek fején áthúzni, sőt a kicsit nagyon hamar megtanulják önállóan is felvenni.

Nem lehet rosszul felvenni. Ha gyermeked abban a korban van, amikor mindent önállóan akar csinálni, ne aggódj, a garbósálat nem tudja rosszul felvenni. Persze fel lehet venni elfordítva, vagy kifordítva, de a funkcióját mindenképp el fogja látni.

Nem lazul ki, mint a tekerős sálak. A legnagyobb játékban is a helyén marad, nem kell igazgatni.

Kis helyen elfér.

A sálak méretezése – hogyan mérj fejkörfogatot?

Garbósálat is fejkörméret alapján érdemes választani. Ez amiatt van, mert a kisbabák és a kisgyermekek fejének mérete nagymértékben eltérhet azonos korban, és nincs mindig összefüggésben a testmagassággal sem, ami alapján a ruhákat választani szoktuk. Ráadásul a kisfiúk feje nagyobb szokott lenni az azonos korú kislányokéhoz képest. Mivel a sálat át kell húznod a gyermek fején, a fejkörfogatnak ezen a ponton van jelentősége.

A megfelelő garbósál kiválasztásához érdemes lemérni a babád fejét. Nem biztos, hogy jó a védőnő mérésére hagyatkozni, hiszen kicsi korban gyorsan nő a buksi, és az is lehet, hogy nem volt pontos a mérés. Ha van otthon mérőszalagod, egyszerűen csak tedd az egyik végét a gyerkőc homlokához, a szemöldöke fölé. A füle fölött vezesd hátra a szalagot, arra ahol hátul a legszélesebb a fejecske, majd vissza a másik oldalon. Homloknál olvasd le az eredményt. Mutatok egy videót is erről, ami alapján egyértelmű lesz, mit kell tenned. Ha a babád nem együttműködő, próbálj 2-3 mérést összehozni, és átlagold ezeket, így megközelítőleg jó eredményt fogsz kapni.

Ha megvan az eredmény, akkor válaszd az ennek megfelelő méretet. Nem szükséges nagyobbat venni, hacsak nem a következő télre vásárolsz. Pl. 48 cm-es körméretnél a 45-50-es méret lesz a tökéletes.

Ha ajándékba szánod a sapkát, vagy nincs lehetőséged mérni, akkor itt egy kis mankó, ami alapján választani tudsz.

Milyen életkorú babának mekkora garbósálat vegyek?

A garbósálat onnantól kezdve tudja viselni a babád, hogy már „kezd nyaka lenni”. Amíg nagyon picike, addig egyszerűen a garbós résznek nincsen helye a nyakán. Pici babáknak egy vastagabb nyálkendő jól tud funkcionálni téli sálként. Olyan 6-9 hónapos kor körül már általában lehet rájuk garbósálat adni.

Három méretben készítjük:

6 hó-3 év: 45-50

3 év-8 (10) év: 50-55

8-10 éves kortól: 55-60 (kiskamasz, felnőtt női méret)

Miből készül a Symbyo garbósál?

A téli garbósáljaink mindig minősített textilekből készülnek. A minősítés lehet bio, vagy ökotex, ez mintánként változik. A minősítés garantálja, hogy a textil ne tartalmazzon káros vegyi anyagot. A sálak külső rétege pamut jersey. Ez egy olyan textília, ami a pamut mellett néhány százalék elasztánt is tartalmaz. Ez biztosítja, hogy a sapka rugalmas és kényelmes viselet legyen. A sál alsó része egy speciális felbolyhosított pamut anyag, ún. pamut-polár. Ez egy nagyon kellemes, hihetetlenül pihe-puha, könnyű és meleg alapanyag. A sálak garbó része, passzéja, pedig egy rugalmas bordás pamut anyagból készül. A sál nem deformálódik, bírja a gyűrődést, a garbórész nem nyúlik meg, mint általában a hasonló kötött termékek. A sálak egyáltalán nem tartalmaznak poliésztert! A természetes jól szellőző anyagokban hiszek, hiszen ezekbe nem izzad bele a baba, és nem okoznak viszketést az érzékeny bőrű kisgyermekeknél sem. Ez nagyon fontos abból a szempontból is, hogy a baba a sálat szívesen viselje. Az a legjobb, ha észre sem veszi, hogy rajta van. A mi garbósálunk ilyen.

Milyen évszakra való a garbósál?

A Symbyo garbósál kifejezetten hideg időre – tehát télre– való viselet. A sál külső rétege pamut jerseyből készül, az alsó része pedig pamut-polár (100% pamut). A nyakrész (visszahajtva) 4 réteg pamut bordás passzé. A legtöbb kisgyerek nyaka érzékeny, ezért a varratokat a rétegek közé rejtettük.

Jobban véd a garbósál, mint a csősálak?

A csősálak, körsálak általában 1-2 réteg pamutból készülnek csak, ezért inkább átmeneti időre ideálisak. Ezek a sálak nem simulnak rá teljesen a nyakra, többé-kevésbé elállnak. A garbósál rásimul a nyakra és a kabátból kilógó részeket is takarja. Anyaga is jóval vastagabb. Teljesen más érzés egy garbósálat viselni, ha esetleg vásáron találkozunk, kérj egy felnőtt méretet próbára és rögtön érezni fogod a különbséget!

Nem zavarja a babát a garbósál?

Nagyon pici babáknak nem ajánlom ezt a típusú sálat, mert nekik még nincsen hely a nyakuknál a sál garbós részének. Általában 9 hós kor körül már tudják hordani, és szokták szeretni. A nagyobbak (ovis, bölcsis) korosztály kifejezetten kedveli, mert egyszerű felvenni, és sikerélményük van vele.

Honnan tudom, hogy már kicsi a garbósál?

Ha a passzé már szoros a gyermeked nyakánál, vagy nehezen tudod áthúzni a fején, akkor érdemes nagyobb méretre váltani. Egyébként ez a pillanat sokára fog eljönni, a nagyobb méret akár 5-6 télen keresztül is kiszolgál majd.

Hordozáshoz keresek sálat. A garbósál jó erre?

Kifejezetten ajánlom hordozóshoz a garbósálat a babának és neked is! A női garbósál amiatt szuper találmány, mert a hordozós kabátból kilógó részeidet tökéletesen tudja védeni.

Kabáton kívül, vagy belül kell viselni a garbósálat?

Mindkét opció lehetséges, de szerintem jobban véd, ha kabát alatt viseli a gyermek. Így sál a kabát és a gyermek közé simul, nem pedig lobog a kabát felett.

Milyen életkorig viselhető a garbósál?

A legnagyobb méretünk a garbósálból a felnőtt női méret, tehát akár 100 éves korig is. Az 50-55-ös méretű általában 8-10 éves korig jó, a 45-50-es méret kb. 3 éves korig.

Az én gyerekem nagyon izzadós, a sálakba is beleizzad, mindent tépne le magáról. Mit javasolsz?

Az enyhébb napokon nyugodtan adj a „kályha” típusú gyerekedre 1 vagy 2 rétegű pamut körsálat, aminek nincsen bélése. Ha meleg mindene 5-10 fokban, és látványosan jól érzi magát, akkor biztosan nem fázik. Ha már komolyabb hideg vagy erős szél van, akkor jöhet a garbósál. Ilyenkor arra figyelj, hogy természetes anyaga legyen a sálnak, gyapjú, vagy pamut. Ezek az anyagok sokkal jobban szellőznek, nehezebb beleizzadni és nem viszket benne a gyerkőc feje. Pont emiatt használunk mi is 100% pamut bélést.

Ami szintén zavarhatja az érzékenyebb típusú babákat, gyerekeket, az a varrás a sál belsejében, a nyakánál. Figyeld meg, nem nyomja-e meg a varrás vagy a címke valahol. A címkét bátran vágd ki ha zavarónak tűnik. A Symbyo sálakkal nem lesz ilyen gondod, mert a varrásszéleket a két réteg közé rejtettük ezért extra kényelmes hordani.

Volt már kötött garbósálunk, de nem vált be. Ez miben más?

A kötött típusú garbósálaknál arra szoktak panaszkodni, hogy az anyag hamar elveszti a tartását, a nyakánál megnyúlik és eláll. Így nem igazán tölti be egy idő után a funkcióját. Másrészről, ha laza a kötés a szél is könnyen átfújhat rajta. A Symbyo garbósál nyakrészéhez egy speciális, nagyon jó minőségű bordás passzét használunk. Sűrű szövésű, és tartja a formáját. Évek óta használom a gyerekeimnél ugyanazokat a darabokat évről-évre, így látom, rengeteget kibír az anyag.

Újszülött babának szeretnék ajándékot, jó választás a garbósál?

Télen születő/született babának az első télre még nem igazán jó választás a garbósál. Nézzél neki inkább egy 36-38-as méretű téli huncutsapkát:

Állítható a garbósál mérete?

Nem, de a nyakpasszé rendkívül rugalmas, így 3 méret felölel minden korosztályt 6 hónapos kortól a felnőttkorig. Évekig kiszolgál majd titeket minden darab.

Félek garbósálat online rendelni, mert eddig soha nem sikerült eltalálni a megfelelő méretet. Mit tehetek, ha nem lesz jó a méret?

Ne aggódj, nagyon egyszerű az egész. Csak annyi kell hozzá, hogy pontosan le tudd mérni a babád fejkörméretét. Ne a baba kora alapján rendelj, hiszen a babák feje nagyon különböző méretű azonos életkorban, sőt sokszor a testmagassággal sincs összefüggés. Mutatok egy kis videót, ami alapján szuper pontos fejkörfogatot tudsz majd mérni.

Innen már csak az a lényeg, hogy olyan márkától rendelj, ahol pontos méretekkel dolgoznak. Én a saját gyermekeim buksija alapján lőttem be a méreteket és a vásárokon folyamatosan ellenőrzöm, hogy a méretezés pontos-e.  A Symbyo téli garbósálak méretezése nagyon pontos. Válassz akkora sálat, amekkora a babád feje, tehát például 48 cm-es buksihoz a 45-50-es méret lesz a jó! Ha mégis bizonytalan vagy, kérdezz minket bátran, ( rendeles@symbyo.hu) nagyon szívesen segítünk.

Nagyon ritka esetben kell cserélnünk az online garbósálat, de ha mégsem lenne jó, a GLS csomagcsere szolgáltatással nagyon egyszerűen meg tudjuk neked oldani neked a cserét. Nem kell űrlapokat kitöltögetned, és ki sem kell mozdulnod otthonról. Csak jelezd nekünk a problémát és pikk-pakk elintézzük.

Hogyan tisztítható a garbósál? Bírja a használatot?

A sáljaink tisztítása a többi babaruhához hasonlóan nem igényel extra odafigyelést. Csak dobd be a megszokott mosószereddel egy 40C-os, lehetőleg kímélő programra. A szárítógépet is bírni szokták.

A Symbyo garbósál egyik legelső termékünk. Több mint 4 éve készítjük már. Aranykezű, megbecsült munkatársaink készítik nagy gondossággal. Több gyereket is kiszolgál, számtalan mosást kibír!

Összemegy a garbósál az első mosásnál?

Ez az egyik olyan termékünk, aminek (a passzé kivételével) minden részét beavatjuk, hiszen itt nagyon fontos a jól kiválasztott méret. Nem fog összemenni semmit, ne aggódj emiatt. Maximum 40 fokon mossad.

Érdemes ennyi pénzt szánnom egy garbósálra? Hiszen falatnyi az egész, mi kerül ezen ennyibe?

Ha belegondolsz az téli sál egy olyan ruhadarab, amit talán a legtöbbet használtok. Az év 3-4 hónapjában is szükség lehet rá. Ha minden második nap mentek csak ki a szabadba, akkor is simán 40-50X előkerülhet egyetlen szezon alatt. Nagyon nem mindegy, hogy minden egyes alkalom egy közelharc, amíg ráadod a gyerekre, mert tépi le, utálja, vagy szívesen viseli. Az sem mindegy, hogy percenként kell-e igazgatnod, vagy a nyakán marad mindenféle varázslat nélkül is. Ráadásul biztosan több szezonon keresztül is fogjátok tudni használni!