Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/508-7391

 

   

Kertésznadrág

A Symbyo baba kertésznadrág tulajdonképpen a mi gyerekkorunkban használt kertésznadrág, vagy más néven kantáros nadrág modern változata. A lényege, hogy a nadrág nem ér véget deréknál, hanem feljön egészen a baba felsőtestére. A vállaknál lehet az elejét a hátuljával összekapcsolni. Régen inkább a gombos megoldás volt a jellemző, de én jobban szeretem a patentokat, mert nem szakadnak le, és egyszerűbb őket használni. Baby romper, rompedli vagy rugdalózó néven is megtalálod ezt a fazont.

Miért jó a baba kertésznadrág / romper / lábfej nélküli rugdalózó?

Amire általában a legtöbben először gondolnak az az, hogy sokkal jobban védi a baba testét, mint egy nadrág + póló vagy body kombináció, hiszen a meleget jobban benn tartja a baba derekánál, törzsénél is. Ez különösen fontos lehet, ha a baba már a földön forog, kúszik-mászik, és a lakásunk, házunk padlója nem túl meleg.

A másik fontos szempont hogy a baba ruhája nem gyűrődik fel. A legkisebbeket – akik még állandóan kézben vagy hordozóban vannak – sokkal praktikusabb olyan ruhába öltöztetni, ami nem tud összegyűrődni, hurkákat képezni, hiszen ennek állandó húzogatás, igazgatás a vége.

Mi a baj a klasszikus rugdalózókkal?

Baba rugdalózónak általában azokat a fazonokat hívják, amelyek lábfejesek, azaz a baba lábacskája zártan a ruhában marad. Sokan praktikusnak találják ezeket, hiszen a kis zoknikat a babák könnyen lerúgják. A rugdalózóval alapvetően nincs semmi baj, azonban érdemes betartani pár alapvető szabályt, ha ilyet választunk.

Fontos tudni róla, hogy ha a babád felhúzza a lábait, akkor bizony nem elég annak a rugdalózónak a hossza, ami nyújtott lábakkal pont jónak tűnik. Csak figyeld meg, amikor leülsz, a te nadrágod szára is feljebb csúszik. Ez a babánál is ugyanígy lenne, csakhogy a lábfejes rugiban a nadrág szára nem tud felcsúszni, ha az kinyújtott lábakkal pont jó. A talpaknál feszülni kezd, és bizony könnyen akadályozhatja a baba szabad mozgását és kényelmetlen is. Ugyanez fokozottan igaz, ha kendőben vagy más hordozóeszközben hordozod a babád, emiatt nem szeretik a hordozási tanácsadók a lábfejes rugikat.

Ha ilyet választasz, legyen kellően hosszú a rugi lábrésze, és figyelj arra, mikor kezd rövid lenni.

Miért jobb a lábfej nélküli, mint a lábfejes babanadrág?

Az előzőekből következik, hogy a lábfejes nadrágoknál nagyon kell figyelni a méretre. Ha túl nagy, könnyen belegabalyodhat a baba lába, utána pedig hamar kicsi lesz. Én inkább ajánlom a lábfej nélküli fazonokat, mert azok sokkal tovább hordhatóak és nem akadályozzák a szabad mozgást, hordozáshoz is kényelmesebbek.

Milyen életkorra való a baba- és gyerek kertésznadrág?

 

A kertészt egészen a 62-es pici baba mérettől készítjük a totyogós korra való darabokon át egészen az ovis 110-es méretig. A kisebbeknél nappalra játszósnak és éjszakára is ajánljuk.

Ahogy a szobatisztulás megkezdődik, sokan már nem találják praktikusnak nappalra, érthető módon, hiszen a baba nem nagyon tudja önállóan levenni, felvenni. Ettől az életkortól sokan szeretik éjszakára pizsamaként használni, hiszen akkor is véd, ha a baba kitakarózna, ami ebben a mozgékony korban gyakori.

Ez egy tipegő hálózsák? Teljesen úgy néz ki.

A Symbyo baba kertész tényleg hasonlóan néz ki elsőre, mint egy tipegő hálózsák. A tipegő babazsákok azonban általában vastagabbak és jóval bővebb szabásúak, hogy alá lehessen öltözni. Ennek ellenére nyáron sokan használják hálózsákként a Symbyo kertészt, mert akkor nincs szükség vastag ruházatra.

Nem macerásabb a pelenkázás, ha kertészben van a baba?

A kisméretű (62-68 és 68-74-es) baba kertésznadrágokat láb között is patentozzuk, ezáltal nem kell a teljes ruhát levenni a babáról, könnyen megoldható a pelenka csere. A nagyobb méreteknél már nincsen a láb között patent. Tapasztalatom szerint nagyobbacskáknál nem tart tovább levenni a babáról a nadrágot, emiatt nem tartottam szükségesnek a láb közötti patentokat a nagyobb méreteknél. Ha neked ez nem komfortos, próbáld ki a MocorGO nadrágot, ami szintén védi a derekat se pofonegyszerű benne a pelusozás.

Milyen évszakra alkalmas a baba- gyermek kertésznadrág?

Ősztől tavaszig kiváló szolgálatot tesz. Különösen a téli hónapokra ajánlom, hűvösebb lakásokba, házakba, amikor a baba a földön kúszik-mászik, forgolódik.  Sokan még nyáron is kedvelik éjszakára, tipegő hálózsákként használva.

Milyen alkatra való a kertész?

A baba nadrágoknál a derék gumi szokott lenni a sarkalatos pont. Mivel ennél nincs ilyen, ezért szinte bármilyen alkaton jól fog állni. Az egyetlen kivétel ez alól a nagyon-nagyon husis, combos babák, nekik inkább a MocorGO nadrág normál fazonját ajánlom.

Mit jelent az, hogy kétméretes nadrág? Tényleg együtt nő a babával?

A baba kertésznadrágon két ponton is van állítási lehetőség. Az egyik a vállaknál, itt a patentok bővebbre állításával a váll-ülep hosszt növelheted. A másik állítási pontot pedig a bokapasszéknál találod: ezeket először felhajtva, majd a baba növekedésével lehajtva hordható a nadrág még további hosszú hónapokig.

Mosható pelushoz is alkalmas?

A Symbyo kertésznadrág természetesen szuper választás mosható pelenka fölé is. Ha mosipelust használtok, mindenképp ellenőrizd a mérettáblában a váll-ülep hosszt: a legjobb, ha egy meglévő hasonló fazonú nadrágotokról méretet veszel, ha van ilyen otthon.

Milyen méretet válasszak, összemegy a kertésznadrág?

A Symbyo kertészek kétméretesek, ez azt jelenti, hogy a vállnál és bokánál is állítható a mérete, egy méretet tudsz rajta bővíteni. Méretpontosak, ami azt jelenti, hogy egy 60 cm-es babára tökéletes lesz a 62-68-as méret a szűkebb patentállásban.

Az anyagainknál előfordulhat kb. 3-5%-os zsugorodás hosszanti irányban. Ezt a szabásmintáknál figyelembe vesszük, tehát a mosás után fogja elérni azt a méretet, amire a nadrágot terveztük. A mérettáblázatban a mosás előtti méreteket találjátok!

 

Kertésznadrág

Teljes hossz szűkebb patentállásban felhajtott passzékkal

Teljes hossz bővebb patentállásban kiengedett passzéval

Belső szárhossz (max)

Szélesség mellnél

62-68

55

63

25

26

68-74

59

68

27

26,5

74-80

64

73

29

27

80-86

69

78

31

28

86-92

74

83

34

29

92-98

79

88

37

30

98-104

84

94

40

31

104-110

89

100

43

32

 

Hogyan mosd a kertészt?

A kertésznadrág nem igényel különösebb extra gondoskodást. Mosd a szokásos mosószereddel, hasonló színekkel együtt max. 40 C-on, kímélő programon. Több vásárlóm visszajelzése alapján a szárítógépet is bírja.

Mit csináljak, ha kinőtte a babám?

Add el, vagy ajándékozd el. Esetleg tedd el a kistesónak. A ruhaipar még a leggondosabb feldolgozás mellett is egy szennyező iparág, azzal tehetsz a legtöbbet, ha egy-egy darab minél tovább használatban marad. A Symbyo ruhák másodkézből is keresettek, amire nagyon büszke vagyok, hiszen ez jelzi, hogy minőségiek és sokat bírnak.