Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/508-7391

 

   

Füles babasapka

Miért imádják a Symbyo füles babasapkát a gyerekek és a szülők?

A füles sapka egy kifejezetten babáknak és kisgyermekek részére tervezett, átmeneti időre való sapka fazon, befedi a homlokot, a fület, és nem mozdul el a baba fején. Nem tartalmaz poliésztert, tehát nem izzad bele a feje, viszont az elasztántól kellően jól tart. csodás színekben készítjük, hogy mindenféle baba outfithez illeszthető legyen.

Tartalmaz-e műszálat a Symbyo babasapka?

Ettől különleges a Symbyo sapka

Hogyan válassz megfelelő méretet? Fejkörméret helyes mérése

Milyen évszakra ajánljuk a Symbyo füles babasapkát?


16termék
 
16termék

Mi is az a füles sapka?

A füles sapka egy kifejezetten babáknak és kisgyermekeknek kitalált átmeneti időre való sapka fazon, ami mindent tud, ami egy baba sapkától elvárható. A Symbyo füles sapka magyar tervezésű, itthon készítjük, kiváló minőségű pamut alapanyagokból.

Miből készül a Symbyo babasapka?

A füles babasapkáink mindig minősített pamut jersey textilekből készülnek. A minősítés lehet bio, vagy ökotex, ez mintánként változik. A minősítés garantálja, hogy a textil ne tartalmazzon káros vegyi anyagot. A pamut jersey olyan textília, ami a pamut mellett néhány százalék elasztánt is tartalmaz. Ez biztosítja, hogy a sapka rugalmas és kényelmes viselet legyen. A sapkáink egyáltalán nem tartalmaznak poliésztert! A természetes jól szellőző anyagokban hiszek, hiszen ezekbe nem izzad bele a baba feje, és nem okoznak viszketést az érzékeny bőrű kisgyermekeknél sem. Ez nagyon fontos abból a szempontból is, hogy a baba a sapkát szívesen viselje. Az a legjobb, ha észre sem veszi, hogy rajta van. A Symbyo sapkák ilyenek.

Milyen évszakra való a füles sapka?

A Symbyo füles babasapka kifejezetten átmeneti időre – tehát őszre és tavaszra – való viselet. A sapka maga egyrétegű pamut textilből készül, viszont a passzé rész – ami a füleket és a homlokot védi – két rétegű. A legtöbb kisgyerek füle érzékeny, és sokszor nincs még akkora hajuk, hogy jól védje a homlokot, ezért hűvösebb, szelesebb időben jó szolgálatot tesz a dupla védelem.

Miért véd jobban a füles sapka a most divatos egyszerű, egyenes aljú sapkákhoz képest?

A füles sapka passzéjának az alsó része íves, ezért tökéletesen követi az arc ívét a homloktól a füleken keresztül, egészen a tarkó vonaláig. Ez azt jelenti, hogy nem lóg ki a baba füle a sapkából, és a szemére sem csúszik rá.

Nem zavarja a babát a sapka megkötője?

Ez a sapka megkötővel készül. Ez azt jelenti, hogy ha bekötöd a megkötőket, még jobban rásimul a baba fejére. A háton hordozásnál ez kifejezetten előnyös. A megkötő pamut pólófonalból készül, ami puha és rugalmas, nem zavaró. Ha megfelelő a méret, tökéletesen fenn marad a babád fején bekötés nélkül is a sapka.

Bővebb információk a lap alján találhatók.

A sapkák méretezése – hogyan mérj fejkörfogatot?

Baba sapkát fejkörméret alapján érdemes választani. Ez amiatt van, mert a kisbabák és a kisgyermekek fejének mérete nagymértékben eltérhet azonos korban, és nincs mindig összefüggésben a testmagassággal sem, ami alapján a ruhákat választani szoktuk. Ráadásul a kisfiúk feje nagyobb szokott lenni az azonos korú kislányokéhoz képest.

A megfelelő méretű füles sapka kiválasztásához érdemes lemérni a babád fejét. Nem biztos, hogy jó a védőnő mérésére hagyatkozni, hiszen kicsi korban gyorsan nő a buksi, és az is lehet, hogy nem volt pontos a mérés. Ha van otthon mérőszalagod, egyszerűen csak tedd az egyik végét a gyerkőc homlokához, a szemöldöke fölé. A füle fölött vezesd hátra a szalagot, arra ahol hátul a legszélesebb a fejecske, majd vissza a másik oldalon. Homloknál olvasd le az eredményt. Mutatok egy videót is erről, ami alapján egyértelmű lesz, mit kell tenned. Ha a babád nem együttműködő, próbálj 2-3 mérést összehozni, és átlagold ezeket, így megközelítőleg jó eredményt fogsz kapni.

Ha megvan az eredmény, akkor válaszd az ennek megfelelő méretet. Nem szükséges nagyobbat venni, hacsak nem a következő évszakra vásárolsz. Pl. 48 cm-es körméretnél a 45-50-es méret lesz a tökéletes.

Ha ajándékba szánod a sapkát, vagy nincs lehetőséged mérni, akkor itt egy kis mankó, ami alapján választani tudsz.

Milyen életkorú babának mekkora sapkát vegyek?

Újszülött - 4 hónapos korig: 36-40-es

4-12 hó: 40-45

1-2 év: 45-50

2-4 év: 50-55

Miből készül a Symbyo babasapka?

A füles babasapkáink mindig minősített pamut jersey textilekből készülnek. A minősítés lehet bio, vagy ökotex, ez mintánként változik. A minősítés garantálja, hogy a textil ne tartalmazzon káros vegyi anyagot. A pamut jersey olyan textília, ami a pamut mellett néhány százalék elasztánt is tartalmaz. Ez biztosítja, hogy a sapka rugalmas és kényelmes viselet legyen. A sapkáink egyáltalán nem tartalmaznak poliésztert! A természetes jól szellőző anyagokban hiszek, hiszen ezekbe nem izzad bele a baba feje, és nem okoznak viszketést az érzékeny bőrű kisgyermekeknél sem. Ez nagyon fontos abból a szempontból is, hogy a baba a sapkát szívesen viselje. Az a legjobb, ha észre sem veszi, hogy rajta van. A mi sapkánk ilyen.

Milyen évszakra való a füles sapka?

A Symbyo füles babasapka kifejezetten átmeneti időre – tehát őszre és tavaszra – való viselet. A sapka maga egyrétegű pamut textilből készül, viszont a passzé rész – ami a füleket és a homlokot védi – két rétegű. A legtöbb kisgyerek füle érzékeny, és sokszor nincs még akkora hajuk, hogy jól védje a homlokot, ezért hűvösebb, szelesebb időben jó szolgálatot tesz a dupla védelem.

Miért véd jobban a füles sapka a most divatos egyszerű, egyenes aljú sapkákhoz képest?

A füles sapka passzéjának az alsó része íves, ezért tökéletesen követi az arc ívét a homloktól a füleken keresztül, egészen a tarkó vonaláig. Ez azt jelenti, hogy nem lóg ki a baba füle a sapkából, és a szemére sem csúszik rá.

Nem zavarja a babát a sapka megkötője?

Ez a sapka megkötővel készül. Ez azt jelenti, hogy ha bekötöd a megkötőket, még jobban rásimul a baba fejére a sapka alja, és még stabilabban rajta marad. Sokszor háton hordozásnál lehet ez kifejezetten előnyös, amikor nem látod minden pillanatban a babát. A megkötő pamut pólófonalból készül, ami puha és rugalmas, általában nem zavarja a kisgyermekeket. Mindezek ellenére nem kötelező bekötni! Hagyd nyugodtan lógni, ha nektek úgy kényelmesebb. Ha megfelelő a méret, tökéletesen fenn marad a babád fején bekötés nélkül is a sapka.

Hordozáshoz keresek babasapkát. A füles sapka jó erre?

Kifejezetten ajánlom elöl- vagy háton hordozáshoz is a Symbyo füles sapkát, mert tökéletesen illeszkedik a baba fejére, nem fordul el, és megkötővel rögzíthető.

Milyen életkorig viselhető a Symbyo füles sapka?

A legnagyobb méretünk ebből a fazonból az 50-55-ös méret. Ez kislányoknál simán jó szokott lenni akár 5-6 éves korig is, de legtöbbször 3-4 éves korban a szülők szeretnek váltani valamilyen „nagyfiúsabb vagy nagylányosabb” fazonra és ilyenkor már inkább a Fordíts ki! sapkát szokták választani. (Link a fordíts ki sapkára: https://www.symbyo.hu/sapkaland-83/gyerek-sapkak-131/atmeneti-kifordithato-sapi-102)

Újszülött babának szeretnék ajándékot, jó választás a füles sapka?

Ha őszi, vagy tavaszi születésű babáról van szó, akkor tökéletes választás az újszülött méretű füles babasapka (36-40-es). Ha télen született a baba, akkor a téli huncutsapkát ajánlom, nyárra pedig a nyári babakalapot.

(Téli sapi link: https://www.symbyo.hu/sapkaland-83/sapkak-92/teli-huncutt-sapi-94)

(Kalap link: https://www.symbyo.hu/sapkaland-83/sapkak-92/nyari-napsapka-95)

Állítható a füles sapka mérete?

A füles sapka nagyon rugalmas, ezért viszonylag nagy mérettartományban jó lesz állítás nélkül is. Ha úgy érzed, mégis picit nagy, amit vettél, egy kis trükkel lehet a méretén állítani, hogy ne csússzon le a baba szemére. A sapka fülei pamut jersey pánttal vannak a fülek tövénél körbetekerve. Tekerd le ezt a pamut csíkod és tekerd vissza egy picit lejjebb. Nagyon egyszerű, képzeld azt, mintha egy copfot hajgumiznál be. Ennyi az egész, így lehet egy picit csalni a méretén.

Félek babasapkát online rendelni, mert eddig soha nem sikerült eltalálni a megfelelő méretet. Mit tehetek, ha nem lesz jó a méret?

Az online babasapka rendelés nem lehetetlen. Csak annyi kell hozzá, hogy pontosan le tudd mérni a babád fejkörméretét. Ne a baba kora alapján rendelj, hiszen a babák feje nagyon különböző méretű azonos életkorban, sőt sokszor a testmagassággal sincs összefüggés. Mutatok egy kis videót, ami alapján szuper pontos fejkörfogatot tudsz majd mérni.

Innen már csak az a lényeg, hogy olyan márkától rendelj, ahol pontos méretekkel dolgoznak. Én a saját gyermekeim buksija alapján lőttem be a méreteket és a vásárokon folyamatosan ellenőrzöm, hogy a méretezés pontos-e.  A Symbyo füles sapkák méretezése nagyon pontos. Válassz akkora sapit, amekkora a babád feje, tehát például 48 cm-es buksihoz a 45-50-es méret lesz a jó! Ha mégis bizonytalan vagy, kérdezz minket bátran, (rendeles@symbyo.hu) nagyon szívesen segítünk.

Nagyon ritka esetben kell cserélnünk az online rendelt sapkákat, de ha mégsem lenne jó, a GLS csomagcsere szolgáltatással nagyon egyszerűen meg tudjuk oldani neked a cserét. Nem kell űrlapokat kitöltögetned, és ki sem kell mozdulnod otthonról. Csak jelezd nekünk a problémát és pikk-pakk elintézzük.

Hogyan tisztítható a füles sapka? Bírja a használatot?

A sapkáink tisztítása a többi babaruhához hasonlóan nem igényel extra odafigyelést. Csak dobd be a megszokott mosószereddel egy 40C-os, lehetőleg kímélő programra. A szárítógépet is bírni szokták.

A Symbyo füles sapka egyik legelső termékünk. Több mint 5 éve készítjük már. Aranykezű, megbecsült munkatársaink készítik nagy gondossággal. Több gyereket is kiszolgál, számtalan mosást kibír!

Érdemes ennyi pénzt szánnom egy babasapkára? Hiszen falatnyi az egész, mi kerül ezen ennyibe?

Ha belegondolsz az átmeneti időre való babasapka egy olyan ruhadarab, amit talán a legtöbbet használtok. Szinte az év felében szükség van rá. Ha minden második nap mentek csak ki a szabadba, akkor is simán 40-60X előkerülhet egyetlen szezon alatt. Nagyon nem mindegy, hogy minden egyes alkalom egy közelharc, amíg ráadod a gyerekre, mert tépi le, utálja, vagy szívesen viseli. Az sem mindegy, hogy percenként kell-e igazgatnod, vagy a fején marad mindenféle varázslat nélkül is. Én azt gondolom, ha csak egyetlen ruhadarab van, amiből a legjobbat akarod választani, akkor ez a babasapka legyen!