Kérdésed van? Hívj minket! +36302608354

 

   

Blog
Márti
Márti
2020.10.29 16:09

Beleizzad a babám feje minden téli sapkába! Tépi le magáról,utálja! Milyen sapkát és sálat adjak rá?

Beleizzad a babám feje minden téli sapkába! Tépi le magáról,utálja! Milyen sapkát és sálat adjak rá?

A babasapka az egyik olyan ruhadarab, amivel szinte minden szülőnek meggyűlik a baja. Tehát megnyugodhatsz, nem vagy egyedül. Kevés olyan baba van, aki szó nélkül tűri, sőt élvezi, ha sapkát adnak rá. De mondjuk a megoldást!

A téli öltöztetés eleve egy tortúra!

A meleg lakásban harisnya, pulcsi, overall, majd amikor már végképp elege van, még ráadnak egy sálat, sapkát. Ilyenkor sokszor már a béketűrőbb babák is kiborulnak. Az évszakváltások ideje a legrosszabb, amikor a baba még nem szokta meg, hogy nem tart sokáig, amíg melege van, mert hamarosan indultok ki a szabadba.

Mit lehet tenni? Van néhány apró trükk, amivel lehet könnyíteni. Ha hordozol, és még nem önjáró babád van, hatalmas szolgálatot tehet a közös kabát, hiszen ez alá nem kell sok ruha a babára, ráadásul melegítitek is egymást.  Az is hozhat könnyebbséget, ha a sapkát-sálat, már a hűvösebb lépcsőházban, vagy tényleg az indulás előtti pillanatokban (vagy ha nincs dermesztő hideg, akkor akár már a szabadban) adod a babára. Ilyenkor már a külvilág ingerei el is vonják a figyelmét az öltöztetési maceráról, sokkal könnyebb a dolgod.

Válassz megfelelő anyagú és fazonú sapkát, sálat a megfelelő méretben!

Tudom, hogy nagyon gyorsan nőnek, ezért más ruhadarabokból érdemes nagyobbat venni.  Ez alól kivétel a sapka. Ha túl nagy, elforog a fején, a szemébe csúszik, utálni fogjátok mindketten. Legyen megfelelő méretű. Ha online vásárolsz érdemes tudnod a pontos fejkörméretet. Ne a védőnő 1 hónappal korábbi mérésére alapozz, kicsi korban a buksi ennyi idő alatt centimétereket nőhet! Itt találsz egy rövid videót arról, hogy hogyan kell fejkörméretet mérni, ha nem vagy biztos a dolgodban: https://www.youtube.com/watch?v=u_4LwzxgjXQ  Ha már izgő-mozgó babád van, mérj többször! Általában csak egy éves kor alatti babáknál fordul elő, hogy nem bír ki egy szezont egy sapka, később nem nő akkorát a fejük, hogy egy szezont ne húzzon ki egy méretben rendben lévő baba sapka. Azt is ellenőrizd, hogy nem túl szoros-e a sapka. Ha nyomot hagy a varrás, akkor esélyes, hogy hamarosan váltani kell.

Polár és pamut polár! Tudod a különbséget?

Ha érzékenyebb babád van, akkor a téli sapkánál, sálnál különösen érdemes az alapanyagokra figyelni. A téli sapkák bélése legtöbb esetben polár, ami egy szintetikus anyag (polietilén-tereftalát). Ezzel nincs is különösebb baj, de ha a babád extra érzékeny, sokféle anyag, ruhadarab zavarja, esetleg könnyen kiütéses lesz a bőre, akkor érdemes ennek a természetes párját választani. A polár természetes alternatívája a pamut-polár, ami tulajdonképpen egy felbolyhosított pamut anyag. Hihetetlenül puha, meleg és könnyű. Ha a kettőt egymás mellé teszed, hááát hatalmas a különbség. A Symbyo téli huncutsapkák és sálak bélése organikus pamut-polár, ráadásul a varrásoknál kialakuló anyagszélek nem a baba feje felé néznek, hanem a két réteg közé bújtatjuk őket, emiatt nem nyomnak, extra kényelmesek.

Izzadós babánál figyelj arra, hogy ne legyen túlöltöztetve. Simán lehet, hogy egy enyhébb téli napon elég lesz egy sima átmeneti időre való sapka, ne az évszakot nézd, hanem a valós időjárást. Náluk is jó szolgálatot tesz a hidegebb napokon a pamut bélésű sapka, mert nagyon jól szellőzik, amellett, hogy melegen is tart.

A Symbyo sál a műfaj egyik legjobbja, és ezt nem mi mondjuk, hanem ti! Persze garbósál!

Mi legyen a sálakkal? Pici babáknál ez nagy dilemma szokott lenni, hiszen nekik még szinte „nincsen nyakuk”. Egy vastag sál zavarhatja őket, az arcukba torlódik a sok anyag, aminek nincsen helye. Fél éves kor alatt sokszor tökéletesen elég sálnak egy nyálkendő, az overall úgyis védi, amit kell.

Milyen sálak léteznek?

Kb. 6-9 hónapos kor felett lehet, hogy lesz igényetek téli sálra. Ez lehet hagyományos átlapolós, csősál, vagy garbósál. Mostanában talán a csősálak a legtrendibbek, de szerintem messze nem praktikusak télre annyira, mint a garbósálak. A garbósál előnye, hogy tökéletesen védi a mellkast és szépen zár a nyaknál, egészen magasan is akár, nem fordul el, nem lazul meg. Mi télre garbósálakat készítünk, amelyek nyaknál négy réteg extra rugalmas pamut passzéból állnak, a mell- és hátrésznél pedig pamut-polárral béleltek, amiről már a sapkáknál írtam. Ezek a garbósálak nagyon sokáig, évekig jók lesznek. Ha Symbyo garbósálban gondolkodsz, a 45-50-es méret kb. 9 hónapos kortól 3-4 éves korig, az 50-55-ös méret 3 éves kortól akár 8-10 éves korig is kiszolgálhat titeket, szóval igazán megéri az árát!

Anyasál is van!

Számodra pedig nagyon jó szívvel tudom ajánlani a női méretet, nagyon kényelmes és meleg a téli sétákra, kirándulásokra, úgyhogy egy ilyet is dobj be a kosárba a babacuccok mellé!