Kérdésed van? Hívj minket! +36302608354

 

   

Blog
Márti
Márti
2022.03.03 08:54

A világ legpraktikusabb gyerekruhája: a mellény

A világ legpraktikusabb gyerekruhája: a mellény

Melyik szülő ne találkozott volna azzal a problémával, hogy hiába próbálja feladni a gyerkőcre a pulcsit, kiskabátot, a gyerek üvölt, tépi le magáról? Erre a problémára sokszor megoldás egy jó mellény. A mellényt könnyű feladni, nem akadályozza a babákat, gyermekeket a játékban, szinte észrevétlen.

Mélyen bennem maradt egy sztori még gyermektelen „előző életemből”, amikor egy kisfiúra vigyáztam egy éven keresztül, mint bébiszitter. A kissrác 5 éves volt akkor, és igen megszenvedtük az évszakváltásokat. Amikor jött az ősz és a megszokott rövidujjas póló helyett hosszúujjast kapott reggel, bizony ment az üvöltés, tűrte, gyűrte fel az ujjakat. A hidegből melegbe való váltás sem ment jobban, akkor meg az zavarta, hogy nem ér a csuklójáig le a póló.

Melyik szülő ne találkozott volna azzal a problémával, hogy hiába próbálja feladni a gyerkőcre a pulcsit, kiskabátot, a gyerek üvölt, tépi le magáról?

Erre a problémára sokszor megoldás egy jó mellény. A mellényt könnyű feladni, nem akadályozza a babákat, gyermekeket a játékban, szinte észrevétlen. Ideális tavasztól őszig, amikor az enyhe nappalokat hűvösebb esték követik. Sokszor egyszerűbb magaddal vinned egy mellényt a játszótérre, mint egy kiskabátot. A pamut mellények nagyszerűek beltérben is, hűvösebb lakásokba, házakba.

Symbyo baba mellények:

Baba mellényeink egy réteg pamut jersey-ből és egy réteg pamut futterből állnak. Tudjátok a futter az, amit mi „szabadidőanyagként” ismerünk. Ez a két anyag együtt már ad egy jó vastagságot, melegít, de nem egy „pufi” ruhadarabról van szó, ami gyakran ormótlan egy kicsi gyereken. Nincs bennük polár, poliészter, így nagyon jól szellőznek, izzadós babáknak is ideális.

Van bennük két trükk. Az egyik az, hogy nem végig nyithatóak. A kapucnison nincs semmiféle cipzár vagy gomb, a patentos verzió pedig csak felül patentolható. Ez amiatt van így, hogy a vetkőzni szerető babáknak ne jusson eszébe a cipzárral kísérletezni, ne tudják levenni önállóan. Ez nagyon jó szolgálatot tud tenni a „vetkőzős” korszakokban.

A másik izgalmas tulajdonságuk, hogy kifordíthatóak. A mintás oldalukat egyszínű nadrágokkal, az egyszínű oldalt akár mintás nacikkal is kombinálhatjátok. Ezen a felén zsebek is találhatóak a kisebb kincsek tárolására. Tulajdonképpen ez egy kettő az egyben mellény. És ha vendégségben véletlenül leeszi a gyereked, akkor csak fordítsd ki!

  • Kapucnis Symbyo baba mellény:

Ha kapucni-pártiak vagytok, akkor a kapucnis változat lesz a kedvencetek. Ha épp nincs nálad babasapka és hűvös szél kerekedik, akkor kifejezetten jó szolgálatot tesz egy kéznél lévő kapucni. 74-104-es méretig elérhető.

  • Patentos Symbyo baba mellény

Ha a babád nem rajong érte, amikor áthúzod a fején a pólókat, body-kat, akkor ezt a fazont nektek találták ki. Kipatentolva nincs fejen való áttuszkolás, a babád észre se veszi, és már rajta van a mellény. Ha nem szereted a kapucni „torlódást”, azaz szeretsz rétegesen öltöztetni, de ki nem állhatod, hogy 3 kapucnit kell rendezgetned a babád nyakában, akkor is ez lesz a ti fazonotok. 74-104-es méretig elérhető.

Symbyo cipzáras gyerek mellény:

Ha túl vagytok a „vetkőzős” korszakon, akkor nyugodtan választhattok egy végig cipzáras verziót is. Ennek az az előnye, hogy a nagyobb babák, kisebb és nagyobb gyerkőcök könnyedén fel tudják venni már önállóan is. A cipzárjaink nagyok, könnyen megfoghatók, hogy a pici kezeknek könnyebb legyen boldogulni velük. Ez az önállóság sikerélményeket hoz majd a bölcsiben, oviban is.

Ezek a mellények kapucni nélkül készülnek, mert az a tapasztalatom, hogy a gyermek felsők, pulcsik, kabátok nagy része kapucnis és ez nehezíti a réteges öltözködést. Ezt a mellényt akár kabát alá is feladhatod egy hidegebb téli napon. Hosszított fazon, hogy a dereka ne legyen kinn.

A gyerek mellényeink anyaga tiszta pamut, vagy magas pamuttartalmú, vastag, puha textília. Jól szellőzik, így az izzadós gyerekeknek is bátran ajánljuk. 86-140-es méretig készítjük.