Kérdésed van? Hívj minket! +36302608354

 

   

Blog
Márti
Márti
2022.03.03 08:42

Letépi magáról? Elcsúszik? Folyton igazgatni kell? Itt a megoldás:

Letépi magáról? Elcsúszik? Folyton igazgatni kell? Itt a megoldás:

A jó babasapka 6 ismérve:

Ha belegondolsz, jelentéktelennek tűnik, de az egyik legtöbbet hordott ruhadarab a kicsiknél: az átmeneti sapi. Akkor jó, ha szinte észre sem veszitek, a gyerkőc nem tépi le a fejéről, nem kell igazgatni percenként, véd ott, ahol kell. No de mitől lesz ilyen egy sapka?

Attól, hogy funkcionális, jó esetben úgy tervezték, hogy közben jó néhányszor rápróbálták kisebbek és nagyobbacskák buksijára. Nagyon sok tündéri sapka van, amit egyszerűen le kell emelni a polcról, mert elképzelni is elég, hogy annyira, de annyira aranyos lesz benne a babád! Aztán gyakran kiderül, hogy ez minden, amit nyújtani tud nektek. Cuki sapka millió van, cuki és használható – meglepő módon – annál kevesebb.

Akkor, nézzük meg közelebbről a sapka témát:

  1. Védje, amit kell! Sajnos nem sokat ér, ha a gyerek feje tetején fityeg valami, ha az érzékeny részeket nem védi semmi. Konkrétabban: a jó sapka takarja a fület, védje a homlokot és a tarkót is!
  2. Ne kelljen állandóan igazgatni! Nincs annál bosszantóbb, amikor a sapka állandóan félrecsúszik, nem lát tőle a gyerek, folyamatosan ellenőrizni kell, hogy a helyén van-e. Ilyenkor vagy nem jó a fazon, vagy esetleg nem stimmel a méret.
  3. Jó legyen a mérete! Nem érdemes arra építeni, hogy majd belenő a gyerkőc buksija, legyen megfelelő a mérete a szezon kezdetén. Ha még pici a baba és gyorsan nő a feje bizony lehet, hogy kinövi, és szükség lesz egy nagyobbra is, de megéri kettőre beruházni, mert sok-sok órát fogjátok használni. A nagyobbacska 1 év feletti gyerkőcöknek pedig már nem nő annyit a feje, hogy egy kellően rugalmas darab ne tudná lekövetni azt az 1-2 cm-t.
  4. Legyen puha, természetes anyagból! Közhelyes, de igaz, hogy a babák, kisgyermekek bőre sokkal érzékenyebb! Én mai napig emlékszem mennyire utáltam a szúrós ünneplős sapkákat és sálakat! Ellenőrizd, hogy belül se legyen szúrós címke, vagy durva varrás!
  5. Mi a helyzet a megkötővel? Ez nagyon egyéni, valaki szereti, valaki nem. Én kedvelem, mert sokkal jobban véd egy megkötős fazon, de persze bekötni nem kötelező! J
  6. Végül: igen, legyen nagyon-nagyon aranyos! Mert ennyi az anyai szemeknek és szíveknek is jár! :-D!